top of page

מזה מספר שנים אנו עורכים טיפולים פסיכולוגים בבית המשפחה (וולק, 2016). הטיפול בבית המשפחה מאפשר להנגיש טיפול פסיכולוגי למשפחות ופרטים שעוברים משבר נפשי, הפוגע ביכולת או במוטיבציה שלהם לצאת באופן קבוע מביתם לטיפול בקליניקה.

...

הרעיון המרכזי במאמר זה הוא כי הטיפול הביתי עם מטופלים המסרבים לצאת לטיפול, מבטא "סירוב לסירוב". סירוב מסוג זה עשוי לשמש לעתים היענות למוטיבציה ההתפתחותית של מטופלים.

 

המאמר מסייע לעבוד עם מטופלים שמסתגרים בבית או נמנעים מטיפול פסיכולוגי מסיבה אחרת, על ידי הבנת הסירוב כהתנגדות, שברוב המקרים ניתן לעבוד איתה. במאמר אפשר למצוא דוגמאות ואף המלצות לאופן שבו ניתן ליצור קשר טיפולי גם עם אנשים שמסרבים לקבל טיפול פסיכולוגי.   

למאמר המלא

Image by Surface
Image by Scott Webb

אני נזכר בטיפולי הבית הראשונים בהם הייתי מעורב.

-ברוניה (כל שמות המטופלים בדויים וכל הפרטים אודותיהם טושטשו) אישה שהתחילה טיפול בגיל 78. שנתיים לאחר תחילת הטיפול מצבה הבריאותי הדרדר והיא נאלצה לשהות בביתה מחוברת לחמצן. הטיפול עבר לביתה ויותר מאוחר לבית אבות סיעודי. 

-סיגלית, אישה עם אבחנה של סכיזופרניה, שלאחר מספר חודשי טיפול סירבה לעזוב את הקליניקה בסיום השעה הטיפולית. הגעתי להבנה שהדרך להמשיך את הטיפול בכל זאת, היא להעביר את הטיפול לביתה ובכך לאפשר לי שליטה על מועד סיום הפגישה.

-אורן, נער בן 16, שלאחר שנתיים של טיפול, עבר ניתוח מורכב ונאלץ לשהות תקופת החלמה ארוכה בביתו..

מאמר זה עוסק בקווי הדמיון והשוני, בין טיפול משפחתי בקליניקה לבין טיפול משפחתי שנערך בבית המשפחה. טיפול משפחתי בבית מאפשר לקיים מפגש עם משפחות שבהן לפחות בן משפחה אחד נמצא במשבר נפשי עמוק ומסתגר בבית. המאמר דן בקשיים שטיפול מסוג זה מערים על המטפל או המטפלת, וכן על המשפחה, בדגש על בן המשפחה שנמצא במשבר. במאמר אפשר למצוא דוגמאות מטיפולים וכן מחשבות והמלצות לבניית ה'סטינג' הטיפולי. 

למאמר המלא

מאמרים ופרסומים

Notebook
bottom of page